Haber

Bursa’nın damaklarda kalan lezzetleri Osmangazi’de tanıtılıyor

Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Osmangazi Belediyesi ile uyum içinde Tophane Meydanı’nda açılan “Bursa Lezzet Çatlayan Bursa” programında Bursa’nın dünyaca ünlü lezzetleri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Cumhurbaşkanlığı ile uyum içinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle 21-27 Mayıs tarihleri ​​arasında devam eden Türk Mutfağı Haftası etkinliklerinin şimdiki durağı Tophane Meydanı oldu. Osmangazi Belediyesi tarafından, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen “Bursa Şakacı Bursa Lezzetleri” programı, 19.09.2019’da start verdi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar.

Etkinlik kapsamında Bursa’nın dünyaca ünlü firmaları Tophane Meydanı’nda stant açarak Bursa’nın ünlü lezzetlerini ziyaretçilere tanıttı. Önder Dündar stantlarını açan firmaları tek tek ziyaret ederek Bursa turizmine katkılarından dolayı hepsine teşekkür etti.

“Bursa lezzetlerini dünyaya tanıtıyoruz”

21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası programını Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Sayın Emine Erdoğan liderliğinde “Bursa- Çatlayan Bursa Lezzetleri”, “Bu bir haftalık süreçte Bursa gastronomisini gündeme getirerek tanıtacağız. Bu etkinlik bu yıl ikinci kez düzenleniyor. Türk Mutfağı Haftası Başkanlığımız himayesinde olduğu için bu etkinlikler 81 ilde, büyükelçiliklerimizde, yurt dışı müşavirlik ve temsilciliklerimizde düzenlenmektedir. Gastronomi değerli bir konudur. Bazı şehirler sadece gastronomi ile ön plana çıkıyor. Bursa’da tarih, doğa, deniz, inanç turizmi ve gastronomi var, gastronominin ötesinde Bursa’nın tarihi kimliğini yaşatmak için önemli yatırımlar yaptık ve yapıyoruz. Bursa tarihi kimliğiyle ön plana çıktı. Bugün düzenlediğimiz etkinliğe katılan Bursa’nın marka firmalarına teşekkür ederiz. Bursa’nın yöresel lezzetlerini tüm Türkiye’ye ve dünyaya tanıtıyorlar. Burada OSMEK kurslarımızda üretilen Bursa’nın tahinli pidesi, Bağdat hurması, kantik, Bursa döneri, siyah incir, baklava, kestane şekeri, Bursa bıçağı, zeytinleri, yöresel lezzetleri ve el emeği göz nuru eserler tanıtılmaktadır. Tüm katılımcılara teşekkür ederim. Bu etkinliğin Bursa mutfağının daha çok tanınmasına vesile olmasını temenni ediyorum.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ardanucajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu